FREDAX-Golfen

Sidan uppdaterad 2022-10-02 13:40

Fredag 2022 är nu officiellt över

Efter fredagens avslutning så är nu säsongen 2022 officiellt över. Jag - Ola - tar nu en paus från Fredax-spel och räknar med att återkomma med en ny säsong i april, när banan öppnar.

Årets motioner med svar och beslut finns på sidan med Motioner, och på sidan för Säsongs-avslutningen kan ni se lite bilder från i fredags.

Tack för årets säsong, och hoppas att vi ses igen i april

mvh
Ola

P.S. Jag glömde ju bort att nämna i fredags att titeln "Årets Fredax-golfare", som är den som tjänat in mest prispengar under året, gick till mig själv. Det är väl knappast synligt på bilderna men tittar ni på tunnan när ni är på Gullbringa så ser ni en inteckning för i år med mitt namn.

 

 

Och där var säsongen över!

Nästan i alla fall, för på fredag har vi ju avslutnings-scramblen med tillhörande årsstämma. Glöm inte bort att du kan motionera om du vill att vi ska ändra i våra statuter – skicka gärna in dem i förväg till mig på ola.nissen@telia.com så jag vet vad som kommer och kan dokumentera och förbereda stämman på det. Eller om du inte har möjlighet att komma till stämman och kan framföra din motion där alldeles själv.

Men nu har vi spelat alla 20 omgångarna, och vi kan kora vinnarna – som vi ska hylla nästa fredag – i både vår- och höstomgång, liksom Eclectic- och Challenge-tävlingarna.

Höstomgången blev som nyss antytts en nagelbitare 💅 då det var extremt jämnt i toppen – mellan ettan (jag) och fyran (”Hedekasarn”) skiljde bara 7,5 poäng. Och jag gjorde inget bra resultat idag som hjälpte min placering. Då fick jag lita på mina vänner, och tack till både Mikael och Björn, som gick i bollen efter, för att ni spelade bra idag. Jag ”got by with a little help from my friends” och lyckades nästan behålla förstaplatsen. Det fanns många idag av de i toppen som hade samma resultat – både Eric Thulin (2a), Claes Lundqvist (3a) samt Christer ”Hedekasarn” Johansson (4a) kom alla in på 76 nettoslag. Hade inte Björn och Mikael spelat så bra som de gjorde, och kommit före ovanstående, så hade jag hamnat på en slutlig fjärdeplats i höstomgången omsprungen av dessa 76or. Tack vare Björn och Mikaels resultat, så klarade jag mig som sagt nästan – det var bara Eric Thulin som lyckades med att smita förbi mig och han vann alltså höstomgången före mig Ola Nissen som kom tvåa. Claes Lundqvist och ”Hedekasarn” behöll sin inbördes ordning som trea och fyra tack vare sina lika resultat, däremot kom Torben Granbom flygande upp från en elfteplats och tog sig in som femma före Åke Holmqvist som blev sexa i kavaj, då han blivit smittad med covid och stannade hemma.

I Challenge-tävlingen höll Mats Jutéus hela vägen in i mål, efter att ha tagit över ledartröjan för fyra veckor sedan så släppte han aldrig taget om den. Tvåor blev även förra veckans tvåor, Anders Våge och Tony Abrahamsson. Vinnarscoren blev -11, och -8 för tvåorna.

I Eclectic-tävlingen så hände det massor med grejer, då alla som spelade idag fick sina resultat – bra eller mindre bra – uppsatta som sina slutgiltiga resultat på Blå respektive Röd slinga. Förra veckan hände samma sak för Gul slinga, då det var sista omgången vi spelade den. Tony och Åke, som ledde respektive låg tvåa, gjorde det i egenskap av att vara klara. Men det fanns ju flera som lurade i vassen där man kunde tänka sig att någon skulle klämma sig in före Åke, som ändå låg sex slag efter Tony. Och mycket riktigt fanns det några som ville annorlunda, ty hela fem spelare slutförde sin Eclectic och satte upp en score som knuffade ner Åke hela vägen till utanför prisplats. Tony Abrahamsson klarade sig dock kvar som etta, och vinner alltså Eclecticen före Torben Granbom som kom tvåa. Trea kom jag, Ola Nissen, och efter mig hade jag Tomas ”Tomy” Helldén som kom fyra. Dagens A-klass vinnare Anders Våge kom in som femma och på sista och sjätte prisplats kom Mats Jutéus.

 

 

”Beatles visste vad de pratade om!”

Nej, det blev inget trendbrott. Jag hade hopp om att kunna spela bra golf idag efter lite övning på rangen hemmavid, men det sk-t sig redan på Blå2 💩. Fairway-framspelen var inget att skriva hem om (så därför skriver jag om dem här istället 😀), och väl på green behövde jag tre puttar efter att första putten gått 2 meter förbi. Jag har svårt med hastigheten på de ombyggda blå greenerna, det kommer nog att ta sin tid innan jag är bekväm där. Även i övrigt är mitt närspel alldeles för dåligt just nu, det är sällan som jag gör up & down – något som jag är stark på de gånger jag spelar bra. Konstigt, va – hänger det ihop tro? 😁

Jag spelade med Mikael Gustavsson idag, liksom förra veckan – men idag var vi bara en två-boll då vi var 5 startande på eftermiddagen. Med tanke på mina förhoppningar, som jag eventuellt kan ha luftat 🌬, så sade Mikael att han hoppades att mitt fina spel skulle smitta av sig så att hans spel också skulle lyftas. Det var nog tur att jag inte smittade honom, för han spelade ändå ganska bra idag. Kanske snodde han mitt fina spel? 😉

Mikael undrade dessutom under vår runda om det var någon som hade nappat på våra idéer om äventyrsgolf som jag skrev om i förra krönikan, men tyvärr måste jag säga att det är ingen som kommit och uttryckt sin beundran för våra djärva tankar och visioner kring hur golfen kan förnyas. Vi kanske får pitcha våra idéer hos mer receptiva åhörare, vi kanske ska starta golfbane-sightseeing istället?

Vi fick i alla fall en jättefin dag idag – det blåste lite i början men det kändes som att det lugnade ner sig, och det påverkade inte speciellt mycket på eftermiddagen i alla fall. 💨

Jag tror dock att jag var lite påverkad av stundens allvar, då jag vann vår-omgången och inför idag ledde höstomgången så ville jag tro att jag var på väg att bli första Fredax-golfare som vunnit både vår- och höstomgången (vid kontroll senare visar det sig att Claes Ahlgren redan gjort det, 2001). Antagligen påverkade det mig, kanske speciellt i början då jag gärna ville så mycket.

Det verkade dock inte påverka Mikael speciellt mycket, och varför skulle det det? Han erkände till och med att han inte såg tävlandet i Fredax som den stora delen, utan det var mer av trevlig samvaro och umgänge – och golf naturligtvis. En sak som han i alla fall utklassar mig i det är konsten att slå slag med backspin – på Röd 6 så slog han ett inspel som landade på green och spann tillbaka 2 meter. Det är så häftigt att se! Jag önskar att jag kunde slå – och kontrollera – det också.

Jag fick nöja mig med att på Röd 8 slå upp min järn-åtta till ca metern från hålet (nedslaget var ännu närmre!) och sedan sätta putten. Det kändes i alla fall skönt att lyckas göra två birdies idag, det var ett tag sedan.

Någon som inte gjorde en enda birdie 🐦 idag men som ändå spelade bäst av oss alla, var dagens vinnare av B-klassen, Torben Granbom som gick runt på 67 nettoslag och vann två slag före dagens TL-kollega Henrik Holst som alltså hade 69 nettoslag.

I A-klassen satte Anders Våge ribban med 70 nettoslag, och den ribban var det ingen som klarade. Närmast kom Björn Wahlgren som med darr på ribban så när matchat Anders, men det blev 71 nettoslag och en andraplats.

How Antioxidants Affect Our Health In General - Look Feel Better TodayDagens, och säsongen sista, bot går till Freddie Landström. Det var så att jag fick kontrollera när mitt Excel-ark sade att Freddie skulle ha dagens bot, för han var långt ifrån sist och kom dessutom in på 79 nettoslag – alltså 8 över par. Men det var rätt, för de fem som hade högre score var alla immuna och jag som hade samma score som Freddie är också immun. Sorry, Freddie!

mvh
Ola - Mail Icon 16x16 ola.nissen@telia.com

 

 

 

FREDAX-Golfens Statuter & Spelformer

Följ denna länken för att se våra statuter, samt hur man rent praktiskt anmäler sig och deltar i vår tävling.

Följ denna länken för att lära er mer om hur våra olika Fredax-resultat räknas ut.


FREDAX-golfens historik

Resultat från tidigare år kan nu hittas via Historik som ni finner som en undermeny till FREDAX-golfen


Gullkrogens Happy-Hour

GULLKROGEN = En av våra två Sponsorer ....... !

....... erbjuder "Happy Hours" med prissänkt ÖL fredagar 1100-1600